„Блек Сии Кофи“ ЕООД, компания за поддръжка и продажба на вендинг автомати и кафе е една от първите фирми в България, използващи почти изцяло електрически автомобили.


     През 2022 г., с отговорност към околната среда и желание за намаляване на въглеродния си отпечатък, създадохме план за поетапно заменяне на автомобилите си с ЕА (електрически автомобили).

     След като се сдобихме с първия си ЕА със среден пробег от 350 км. в градски условия и оценявайки невероятната му ефикасност, закупихме още три, които бяха доставени през втората половина на миналата година.  До края на Май 2023 очакваме и последните три товарни автомобила, които ще маркират изпълнението на първи и втори етап от електрифицирането на фирменият автопарк, и ще го превърне в изцяло електрически, а „Блек Сии Кофи“ ЕООД ще бъде първата компания от вендинг индустрията в България използваща изцяло ЕА. Със среден капацитет от 250 км. на зареждане, ЕА  са идеално решение на ежедневните транспортни нужди на компанията.

     В настоящата епоха на растящо осъзнаване за нуждата от опазване на околната среда и намаляване на вредните емисии, електрическите автомобили са станали популярни не само за личната употреба, но и за доставки. С техните екологични предимства и намаляващите цени на батериите, все повече фирми вече преминават към използване на електрически автомобили за доставки. Освен че допринасят за опазването на околната среда, те могат да бъдат и икономично изгодни, тъй като разходите за гориво се намаляват значително. В бъдеще, с развитието на технологиите, можем да се надяваме, че още повече фирми ще се присъединят към тази тенденция и да използват електрически автомобили в изпълняването на дейността си.


Защо избрахме да преминем към електроенергия?

-По-малко вредни емисии:  Електроавтомобилите са с около 97% по-чисти от конвенционалните автомобили. Те не замърсяват въздуха, тъй като не изпускат никакви газове в атмосферата. Средно на годишна база един електромобил в движение, спестява около 1.5 милиона грама СО2.

-Намалено шумово замърсяване, което допринася за по-приятна и здравословна околна среда.

– По-ниска цена на зареждане, обслужване и поддръжка.

      Смяната на автопарка е крачка към бъдещето, където компанията ще продължи да търси нови начини за опазване на околната среда и намаляване на вредните емисии генерирани от вендинг индустрията.


Ние, от Блек Сии Кофи ЕООД се надяваме, че примерът, който даваме, ще вдъхнови и вас!

 BE SEEN! GO GREEN!