Ние, от екипа на Black Sea Coffee с радост ви споделяме, че от Май 2023, взимаме активно участие в дейностите на благотворителната кампания “Аз вярвам и помагам”!

Благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки и стотинки “Аз Вярвам и Помагам”

“През 2015г тук във Варна създадох благотворителна кампания “Аз Вярвам и Помагам”, която е най-дългогодишната съществуваща кампания в България в помощ на недоносените бебета чрез събиране на пластмасови капачки, които предаваме за рециклиране, а със събраните средства закупуваме кувьози, медицинска апаратура и оборудване.

Преди 8 години кампанията беше квартална и в нея участвахме 4 човека, но за наша радост през годините успяхме да обединим и мотивираме хиляди хора и за наша радост в цяла България вече има десетки други подобни кампании, което само по себе си ни показва, че ние сме едно прекрасно общество!

Кампания “Аз Вярвам и Помагам” има три основни цели, а именно:
1. Екологична насоченост и опазване на околната среда;
2. Възпитание, образование и мотивация на подрастващите чрез участие в събирането на капачки и рециклирането;
3. Оползотворяване на събраните средства, като 100% от тях се използват само и единствено за закупуване на специализирана медицинска апаратура в отделения, където спасяването на човешкият живот е силно зависим от нея.

Само в Област Варна от началото на кампанията през 2015г до началото на 2023г успяхме да обединим стотици хиляди души заедно с които събрахме и предадохме за рециклиране над 272 000 кг (около 50 броя тира пълни догоре) пластмасови капачки и успяхме да направим дарение на 22 изключително значими чисто нови медицински апаратури и принадлежности в помощ на хиляди бебета и деца. Заедно с това успяхме за по-малко от 6 месеца да съберем и закупим най-новата и модерна Детска/Неонатална Линейка “Аз Вярвам и Помагам” с транспортен кувьоз от най-ново поколение в помощ на хиляди деца от 0г до 18г. на пазарна стойност над 350 000 лв. Ние се стараем още от създаването на идеята ни не само да събираме капачки, а да възпитаваме хората в мисъл към човешкият живот, природата и тяхната пряка зависимост.”

Ако искате да ни подкрепите, можете да го направите и по дарителската ни сметка:

❤️Банка: ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД (ПОЩЕНСКА БАНКА)
❤️IBAN: BG57BPBI79451069521301
BIC: BPBIBGSF
❤️Титуляр: СДРУЖЕНИЕ “АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ”
❤️Основание: Дарение

Владислав Николов
председател Сдружение “Аз Вярвам и Помагам”

Нашият принос и създаването на #вендингскауза.

През майската кампания се включихме със стотинки и капачки.

След среща с г-н Владислав Николов и неговото подробно представяне на каузата и целите, които си поставя, решихме да направим нещо повече от събирането на капачки и стотинки.

През Юни, създадохме първият Вендинг автомат за “Вода с кауза” “Aqua Bella”.

Какво е #водаскауза? – За всяка продадена бутилка, “Джирасоле Варна” ООД дарява 0,05 лв. на сдружението “Аз вярвам и помагам”.

От 21.06.23 до 25.06.23 в парка в кв. Аспарухово по време на събитието на Фестивален календар България “Аспарухово, Пее и Танцува” всички желаещи да подкрепят каузата, имаха възможност да си купят “вода с кауза”, лесно, бързо и без посредник!

При зададена продажна цена, от организаторите на събитието – 2 лв., ние отделихме по 0.70 лв. от всяка продадена бутилка за #каузаполовинмилион.

Резултатът след края на събитието – 182 бр. продадени води и 127.40 лв. за кампания “Аз вярвам и помагам”.

Вече имаме инсталирани автомати за #вендингскауза пред сградата на Община Белослав!

Ние от “Блек Сии Кофи” ЕООД, даряваме на сдружение “Аз Вярвам и Помагам” по 10ст. за всяка напитка, от нашите специални ‘розови’ вендинг автомати за #кафескауза!

Вече можете да си купите #водаскауза и от вендинг автоматите ни на КПП Север и КПП Юг на ферибота, който свързва двата бряга на гр. Белослав.

Очакваме до няколко седмици, да имаме възможност, да предложим #водаскауза и на всички наши вендинг автомати, за студени напитки и пакетирани стоки.

За всяка продадена бутилка #водаскауза, от наш вендинг автомат, на цена 1 лв.,  ние от “Блек Сии Кофи” ЕООД ще дарим 0,05 лв. на сдружението “Аз вярвам и помагам”.

Ето как можете да се включите и вие!

  • Имате подходяща локация, на оживено място във Варна и региона и имате желание да поставим автомат за #водаскауза и #кафескауза?
  • Организирате събитие – концерт, фестивал и тн. и искате да поставим #вендингскауза?
  • Желаете да закупите рециклиран и брандиран вендинг автомат за #водаскауза?

Обадете се на 0897400438 или ни пишете на info@blackseacoffee.net